foto pripomocki
Prvi spomini na vajino poroko bodo definitivno prišli s prvimi fotografijami, ki jih bosta prejela bodisi od fotografa, poročne priče ali kakšnega drugega svata. Da bodo ti spomini čim bolj hudomušni pa lahko poskrbita tudi sama z različnimi foto dodatki. S preprostimi zastavicami in napisi boste posneli nepozabne fotografije, s fotografijami pa ostane tudi nepozaben spomin. Na enostaven način lahko za vajine svate organizirata foto kotiček, kjer se bodo imeli možnost poveseliti in posneti zabavne fotografije. Za preprost fotokotiček potrebujeta le lepo ozadje, bodisi naravo ali podlago, lahko enobarvno ali večbarvno. Priročna bo tudi mizica za odlaganje foto pripomočkov, lahko jo nadomestita tudi z lično gajbico ali morda vintage stolom, ki bo prav tako popestril fotografije. Ne smeta pozabiti tudi na kakšen star okvir, ki ga lahko tudi sama okrasita in barvno prilagodita vajini poroki. 


foto set1 fotoset2 

Da bodo vajine fotografije res fantastične, morata upoštevati nekaj malenkostnih fotografskih napotkov. 


Na prvih skupnih fotografijah, ki jih bosta posnela seveda sama, ozadje ne sme biti svetlejše od vaju oziroma v ozadju ne sme biti luči ali sonca. V nasprotnem primeru bosta na fotografiji le vajini silhueti. Tudi luči, ki bodo direktno nad vama, se znajo poigrati s sencami na vajinih obrazih in vama na obraz narisati brčice. Upoštevajte, da stvari, ki so bližje mobitelu, so na fotografiji videti večje. Posebej pomembno je, da upoštevata načelo vitkosti: če boste mobitel namestili višje, boste videti vitkejši, obenem pa se boste izognili sindromu velikega nosu. Pri tem pazite, da mobitel vseeno ne boste namestili previsoko in nehote dosegli učinek mehurčkaste glave.

fotoset3 4305

Zagotovo veste s katere strani ste na fotografijah videti privlačnejši. Če ne, naredite nekaj fotografij pred poroko in ugotovite katera lepša stran je vaša, leva ali desna. Zgolj drobno opozorilo - navadno so ljudje med ustvarjanjem lastnih fotografij osredotočeni na svojo podobo in nekoliko pozabijo ozadje. Seveda nočete, da bi vam veja z bližnjega drevesa kukala izza ušes ali glave ali da bi bila morda botra nesmeškom na fotografiji tudi mrzla teta, ki si ravno v času pritiska na sprožilec popravlja hlačno nogavico. Uporabita lahko tudi različne filtre, ki so na na voljo na današnjih mobilnih napravah. Filter, ki bo najbolj ustrezal temi vajine poroke, izberita že pred samo poroko. Poigrata se lahko tudi z uporabo okvirjev in drugih funkcij. 

In še nekaj priročnih trikov za najboljše poročne fotografije: 


* trik, ki ga uporabljajo zvezdnice - če boste izdihnili zrak skozi usta preden boste pritisnili na sprožilec, bodo vaše ustnice videti polnejše *

* pogled z dvignjenimi obrvmi naredi oči vizualno večje *
* spuščena ramena naredijo bolj sproščen videz *
* če brado nagnete naprej, bo vrat videti daljši *
* izogibajte se flurescentni svetlobi *
* NE BODITE SRAMEŽLJIVI *