Nakupovalna košarica
0 artiklov v košarici
skupaj: 0,00 €
V košarico

Vračilo blaga

Napake, zamenjava, vrnitev izdelkov

Potrošnik v tem poglavju je tisti kupec (fizična oseba), ki pridobiva ali uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V ostalih poglavjih sta z izrazom »kupec« upoštevana kupec in potrošnik.


V ponudbi spletne trgovine je na voljo precej izdelkov, ki so narejeni po naročilu kupca. Sem spadajo poročna vabila, poročni konfeti, poročne zahvale, naprsni šopki, sedežni redi, poročne sveče, poročni meniji, otroški konfeti, konfetni listki, oznake miz in pri teh izdelkih ima ponudnik (Vidi d.o.o.) pravico do odstopa od pogodbe glede na določila o pogodbah sklenjenih na daljavo v skladu s členom 2. točka, 5. odstavka, 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov, ker so vsi izdelki omenjeni v tem odstavku narejeni na zahtevo naročnika in prilagojeni njegovim osebnim potrebam (več na  www.uradni-list.si). 

Izdelki, ki so narejeni izrecno za vas, NI MOŽNO VRNITI.


Če se dostavljeni izdelki (razen izdelkov narejenih po naročilu) razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik vrne dostavljene izdelke jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v original embalaži.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej podjetje Vidi d.o.o. v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Vidi d.o.o. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in Vidi d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-tega v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da:

  • odpravi napako na izdelku ali
  • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
  • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik oz. kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Vstopite v stik z nami

Info telefon:
01 427 25 94

E-pošta:
info@porocna-trgovina.com
porocnatrgovina@gmail.com

Potrebujete pomoč?


Stopite v stik z naMI ...